Oliva ® terrasscherm

Terras en tuin zijn hét verlengstuk van uw woning. De Oliva verbindt binnen met buiten en creëert een plek die u geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Het spelen met zonlicht en schaduw door één druk op de knop verrijkt én verlengt het buitenleven. De elegante uitstraling en diverse keuzemogelijkheden om het terrasscherm op uw wensen af te stemmen maakt de Oliva het antwoord op al uw zonweringswensen!

De elegantie van de Oliva ®

Verras anderen en uzelf met de elegantie van de Oliva, het is dé sfeervolle schaduwbrenger voor ieder terras en elke tuin. Wat maakt de Oliva de perfecte match?

- Elegant en modern design welke mooi aansluit bij iedere gevel;
- Dimbare verlichting direct in de kast geïntegreerd (optioneel);
- Bescherming tegen warmte en UV-straling
- Groot schaduwoppervlak en meer privacy
- Zacht en sereen of vrolijk en kleurrijk? Met een ruime doekkeuze kiest u voor de juiste sfeer.

Tibelly ® acryldoek

Een terrasscherm is niet alleen functioneel, maar heeft ook een decoratieve functie voor het terras en de tuin. Met de keuze van het type doek kunt u een sfeer creëren passend bij uw huis, tuin en interieur. Rustiek of modern, effen of gestreept of juist felle of zachte kleuren. De verschillende doekopties bieden de mogelijkheid om de Oliva helemaal aan te laten sluiten bij uw wensen. Voor elk Tibelly doek gaat er een bijdrage naar KWF kankerbestrijding. 

 

Bescherming

 

Wij mensen houden van de zon. Wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen openen we deuren en ramen en genieten volop van het buitenleven. De zon kan echter, wanneer we niet goed opletten, ook schade aanrichten. Zo nu en dan de schaduw opzoeken is daarom zeker geen overbodige luxe. Wil zeggen dat u binnen moet gaan zitten? Nee, natuurlijk niet. Een buitenzonwering can Tibbely acryldoek blokkeert namelijk, ongeacht de kleur, ten minste 90% van de schadelijke uv-straling. Naast bescherming tegen zonnestralen voorkomt Tibbely acryldoek ongewenste inkijk en verkleuring van (tuin)meubelen.

 

Bespaar

 

Waar mogelijk bezuinigen we maar al te graag. Het is daarom opmerkelijk dat weinig mensen weten dat een buitenzonwering ook bespaart op de energierekening. Wist u dat automatisch aangedreven buitenzonweringen met Tibelly acryldoek de warmte die binnen komt met 70% reduceert?

Dit betekent dat de energie slurpende airco en elektrische ventilatoren een standje lager, of zelfs uit kunnen. Minder kosten en bovendien een aangenamer en gezonder binnenklimaat.

 

Bezorgt sfeer

 

Het oog wil ook wat. Een buitenzonwering, het acryldoek in bijzonder, eist in open stand al snel de aandacht op. Het is de bepalende factor voor de sfeer van uw woning, terras en tuin. Tibelly biedt u 76 verschillende dessins van hoge kwaliteit. Gaat u voor stijlvol en rustig, of toch voor fris en speels? Er zijn vele combinaties mogelijk, die u allemaal in ons stalenboek kunt bekijken. Hier vindt u het Tibelly acryldoek dat bij u past

Tibelly ® doekkleurenoverzicht

Tibelly biedt u keuze uit 76 verschillende acryl doekdessins die zijn onderverdeeld in zes kleurgroepen. Hieronder vindt u per kleurgroep een impressie van de kleur(en) en dessins om u een inzicht te geven in de mogelijkheden. Dit alles om uw keuze te vereenvoudigen. Afsluitend vindt u een handig doekkleurenoverzicht waarin alle 76 doeken, inclusief naam en nummer, worden weergegeven

Kenmerken Oliva ®

De Oliva is gemaakt van hoogwaardig aluminium. In gesloten stand biedt de cassette optimale bescherming aan het doek én geeft het een mooie, elegante uitstraling aan de gevel.

 

De gehele constructie is licht en toch robuust, waardoor het terrasscherm bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Leverbaar met dimbare ledverlichting in de cassette (optioneel), zodat u in de avonduren langer buiten kunt blijven zitten en kunt genieten van uw terras en tuin. Het scherm is beschikbaar in verschillende kleuren (poedercoating).

⫸ doek volledig beschermd door cassette

⫸ groot schaduwoppervlakte bij maximale afmeting

⫸ unieke olijfvormige vormgeving

⫸ beschikbaar met of zonder volant 

⫸ beschikbaar met hand- of elektrische bediening 

 

In welke maten is de Oliva ® leverbaar?

De Oliva ®is maatwerk en wordt op klantwens geproduceerd. De maximale afmetingen die door geproduceerd kunnen worden zijn:

 

Certificeringen Oliva ®

Zowel wij als de fabrikant hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Sinds 2000 worden alle zonweringen in samenwerking met T
ÜV-Nord getest. Buitenzonweringen welke aan een CE-normering voldoen zijn getest volgens verschillende DIN-normen. Deze normen bevatten een aantal testpunten welke tot 3 classificaties leiden, te weten: 

 

  • Levensduurklasse
  • Waterlastklasse
  • Winddrukklasse

Levensduurklasse volgens DIN EN 13561. Levensduurklasse geeft het aantal open en dicht bewegingen aan dat een buitenzonwering kan weerstaan, in het onderste overzicht is te zien welke levensduurklassen er zijn. 

 

Waterlastklasse volgens DIN EN 1933 3.000 7.000 Klasse 3 10.000 Waterlast is de waterhoeveelheid in liter/m² per uur die een buitenzonwering kan weerstaan. Dit wil zeggen, de hoeveelheid neerslag die een volledig geopend zonnescherm met een schuinte instelling van 14º (komt overeen met een hellingshoeveelheid van 25%) moet kunnen afvoeren. In het onderstaande overzicht is te zien welke waterlastklassen er zijn. 

Winddrukklasse volgens DIN EN 1932 Winddruk is de maximale hoeveelheid wind welke een geopend buitenzonweringproduct kan weerstaan. In het onderstaande overzicht is te zien welke winddrukklassen er zijn. 

Download
cb-terrasscherm-oliva.pdf
Adobe Acrobat document 2.0 MB