Logo Singa Swalmen

Singa Swalmen: aluminium rolluiken in Swalmen

Welkom bij Singa Swalmen, uw betrouwbare partner voor hoogwaardige rolluiken in Limburg. Wij staan bekend om onze gespecialiseerde service en producten, waaronder terrasoverkappingen, glazen schuifwanden, zonweringen en rolluiken. 

Onze rolluiken voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn een uitstekende keuze voor extra beveiliging en privacy. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken, garanderen wij rolluiken die lang meegaan.

Rolluiken van Alulux

Stelt u zich voor, u heeft de keuze het wooncomfort van uzelf en uw medebewoners in één klap te verbeteren. Zou u dat doen? 

Alulux ontwikkelt en produceert ruim 60 jaar rolluiken van Duitse topkwaliteit. Dit weerhoudt hun echter niet om iedere dag te blijven streven naar verbetering. 

Onderzoek en innovatie zijn het fundament onder hun producten, die met trots het label "made in Germany" dragen. 

De jarenlange ervaring in engineering maakt Alulux vandaag de dag nog steeds de rolluikenspecialist bij uitstek. Met minder zijn ze niet tevreden. Een aluminium rolluik van Alulux kent vele eigenschappen waarmee u uw voordeel doet. Een rolluik van Alulux beveiligt uw bezit, biedt privacy en rust en isoleert uw woning. 

Rolluiken van heroal bij Singa Swalmen

heroal rolluiksystemen bieden maximale flexibiliteit, veiligheid en energie-efficiëntie met hun aluminium en roestvrijstalen ontwerp. Ze beschermen effectief tegen verblinding, inkijk en hitte, verbeteren de thermische isolatie gedurende alle seizoenen en dragen bij aan energiebesparing. 

De geluidsbelasting wordt eveneens verminderd door deze systemen. Met diverse bedieningsopties, van handmatig tot gemotoriseerd en zelfs integratie in een smarthome systeem, bieden ze extra comfort. Daarnaast zijn er inbraakwerende varianten beschikbaar voor verhoogde veiligheidseisen.

Het heroal portfolio staat voor engineeringswerk "Made in Germany" met de hoogste systeemeigenschappen en is systematisch afgestemd op de wensen van de klant - van de ontwikkeling op zeer gespecialiseerde productlocaties tot en met de toepassing. Het leidende principe van het bedrijf is de systematische koppeling van kostenefficiëntie en ecologie in alle bedrijfstakken.

Waarom kiezen voor rolluiken?

Een rolluik beveiligt uw bezit, biedt privacy en rust en isoleert uw woning. Doe uzelf niet tekort, gun u en uw medebewoners een verhoogd wooncomfort. 

Met rolluiken profiteert u van vele voordelen;

  • Voorkom nieuwsgierige blikken en inkijk van buitenaf. Vooral als het vroeg donker wordt kunnen nieuwsgierige blikken van voorbijgangers erg vervelend zijn. Door de rolluiken te sluiten zijn nieuwsgierige blikken verleden tijd.
  • Beveilig uw bezit. Rolluiken zijn inbraak vertragend. 
  • Rolluiken bieden privacy en rust. Ze zijn geluiddempend, weerbestendig, lichtregulerend en insectenwerend. 
  • Uw huis isoleren. Rolluiken zijn energiebesparend, ze bieden bescherming tegen warmte en kou. 

Veiligheid

Wanneer u aan tien personen de vraag stelt waarvoor een rolluik dient, krijgt u vermoedelijk een eenduidig antwoord: beveiliging. Toeval, of toch niet? Veiligheid is één van de belangrijkste factoren in het dagelijks leven. U houdt vanzelfsprekend niet van ongewenste toeschouwers en al helemaal niet van mensen met kwade bedoelingen.

Een Alulux rolluik bevordert in deze situaties uw veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de woninginbraken wordt gepleegd door zogenaamde ‘gelegenheidsinbrekers’. Dit zijn geen professionals, maar personen die incidenteel hun slag slaan bij een gemakkelijke prooi.

Denk dan aan huizen die slechte, of zelfs geen, inbraak vertragende voorzieningen hebben. Huizen die wel inbraak vertragende voorzieningen hebben, waaronder rolluiken, worden al snel overgeslagen door de gelegenheidsinbreker. Dit omdat de drempel tot een succesvolle inbraak hier een stuk hoger ligt. Een inbraak is natuurlijk nooit uit te sluiten, maar waarom zou u het inbrekers gemakkelijk maken?

Privacy en rust

Privacy en rust, behoeften die in ieders leven een belangrijke rol spelen. Goed rusten is cruciaal voor uw functioneren en zelfs voor uw gezondheid. Privacy is iets waar iedereen recht op heeft. Met rolluiken heeft u controle over uw privacy en rustmomenten. Overlast van ongewenste gasten die bij u binnen kijken, een drukke verkeersweg naast uw woning, een stevige hagelbui of de irritante mug die altijd weer de weg naar uw slaapkamer vindt. Een volledig gesloten rolluik blokkeert de lichtinval, reduceert tot wel 10 decibel aan geluid, is bestand tegen extreme weersomstandigheden en is insectenwerend. Externe factoren zijn niet te beheersen, maar met een rolluik wel te beïnvloeden in uw voordeel. Neem zelf het heft in handen om van uw woning een aangename plek te maken, waar u geniet van privacy en rust. 

Isolatie

Het is misschien de meest over het hoofd geziene functie van een rolluik, maar zeker geen overbodige. Een rolluik in gesloten stand isoleert de achterliggende ruimte(s) van de weersomstandigheden. Zowel in de zomer, als in de winter heeft dit een positief effect op uw binnenklimaat, onderhoudskosten en energierekening. In de zomer kan de energie slurpende airco een standje lager, in de winter blijft de warmte van de kachel binnen. Door het rolluikpantser te sluiten creëert u een luchtbuffer die het warmte- en koelteverlies vermindert tot wel 45%. Weersomstandigheden zoals hevige regenval, hagel en sneeuw worden geweerd door een rolluik. Het beschermt uw ruiten en hout-/schilderwerk tegen schade en erosie. Wanneer u verantwoord omgaat met het rolluik en de andere verwarmings- en verkoelingsmechanieken, zult u aan uw onderhoudskosten en energierekening zien dat een rolluik loont. 

Wist u dat u door het plaatsen van rolluiken aan uw woning minimaal 10% kunt besparen op uw energiekosten? 

Bediening

De technologische ontwikkeling staat alles behalve stil. Rolluiken zijn naast traditionele bandopwinder ook uit te rusten met hoogwaardige elektrische bedieningen. De elektrische bedieningsmogelijkheden variëren van muurschakelaar of afstandsbediening, tot bediening met een tablet of smartphone via een automatiseringssysteem. Rolluiken worden op een uiterst eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier bediend. Er zijn verschillende opties en type motoren te verkrijgen. Van standaard- tot fluisterstille motoren, handbediende rolluiken, elektrische rolluiken of de nieuwste generatie, solar rolluiken, er zijn veel opties mogelijk.

Solar rolluiken - Singa Swalmen

Steeds meer klanten kiezen voor solar rolluiken. Solar rolluiken zijn voorzien van een zonnepaneel dat op de rolluikenkast wordt geplaatst. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de motor wordt opgeladen door het daglicht. Het is niet noodzakelijk dat de zon schijnt. 

Solar rolluiken kennen veel voordelen: zo is de montage zeer gemakkelijk, het rolluik wordt aan de gevel bevestigd en is direct klaar voor gebruik. Er hoeft geen doorvoer gemaakt te worden door de gevel van de woning. Solar rolluiken gebruiken geen stroom, en dat is gezien de huidige stroomkosten toch een groot pluspunt. 

Wist u dat solar rolluiken ook nog eens een stuk veiliger zijn dan handbediende- of elektrische rolluiken? Bij brand of stroomuitval werkt het solar rolluik namelijk evengoed. 

Waarom kiezen voor aluminium rolluiken?

Veruit het meest gekozen materiaal voor rolluiken is tegenwoordig PVC. Vroeger werden nog alle rolluiken gemaakt van hout, maar tegenwoordig worden houten rolluiken nog maar door enkele bedrijven gemaakt. Naast PVC en hout is er ook nog aluminium. De voordelen van dit lichte materiaal is dat ze de rolluiken veel gebruiksvriendelijker maken. Bovendien zijn aluminium rolluiken veiliger en vriendelijker voor je portemonnee.

Voordelen van aluminium rolluiken

  • Aluminium is van zeer sterk metaal gemaakt. Zo kan een aluminium rolluik beter tegen een stootje dan PVC- of houten rolluiken. Hevige wind of hagel zorgen er soms voor dat PVC- of houten rolluiken schade vertonen. Dit is bij aluminium rolluiken veel minder het geval. 
  • Aluminium rolluiken isoleren beter dan PVC- of houten rolluiken. De isolatiewaarde van aluminium ligt hoger dan bij PVC.
  • Aluminium lamellen zijn zwaarder dan alternatieven, dit maakt ze veel meer bestand tegen inbraak.
  • De strakke uitstraling van een aluminium rolluik past goed bij iedere type woning, maar zeker ook bij modernere gebouwen. 

Vragen rolluiken veel onderhoud?

Door uw rolluiken regelmatig schoon te maken, blijven ze er niet alleen proper uitzien, maar u beschermt ze zo ook tegen schade en eventuele defecten. 

Hoe vaak moeten rolluiken schoongemaakt worden? Dat hangt af van de omgeving waarin u woont. Ligt u woning aan een straatkant, dan vangen rolluiken daar makkelijker vuil en stof op. 

Zo zijn rolluiken die veel regen opvangen, weer gevoeliger voor schimmels. 

Gemiddeld volstaat het om uw rolluiken twee keer per jaar grondig schoon te maken. Worden ze toch snel vuil? Verwijder tussendoor het ergste vuil, m.b.v. een zachte borstel, of doek. Vergeet daarbij ook niet de rolluikgeleiders te poetsen. Zo blijven uw rolluiken u rolluiken verzekerd van een optimale werking. De rolluiken van Alulux hebben i.p.v. rubbers, borstels in de geleiders. Hierdoor blijft er minder vuil achter op de lamellen. 

Wilt u meer tips over het reinigen en onderhouden van uw rolluiken? Lees onze blog Rolluiken schoonmaken: Een stappenplan voor stralende rolluiken

Rolluikenservice - Singa Swalmen

Volgende service biedt Singa Swalmen

  • vervangen en vernieuwen van rolluikband
  • vervangen en vernieuwen van bandopwinders

Is uw rolluikenband versleten of kapot gegaan? Dan kunnen wij nieuwe rolluikenband komen plaatsen. Zijn de oude bandopwinders ook aan vervanging toe? Ook dat kunnen wij voor u verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wij vervangen geen motoren van rolluiken die niet door ons zijn geplaatst. Wij bouwen geen handbediende rolluiken om naar elektrisch bediende rolluiken. 

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in rolluiken van Singa Swalmen? Neem vandaag nog contact met ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Ons team staat klaar om u te adviseren. 

Omdat rolluiken een robuuste uitstraling hebben wordt er vaak gedacht dat het een duur product is. Rolluiken zijn de meest voordelige zonwering. Rolluiken zijn goedkoper dan screens, omdat het arbeidsproces van een rolluik minder intensief is. 

 

Onze servicegebieden

Singa Swalmen is er trots op diensten te kunnen aanbieden in Limburg, Noord-Brabant en Noordrijn-Westfalen (DE), en in het bijzonder onze thuisbasis Swalmen. Onze toewijding ligt bij het voorzien van onze klanten in deze regio's van de beste terrasoplossingen, zonweringen, glazen schuifdeuren en rolluiken.