Gota ® terrasscherm

De Gota kenmerkt zich door zijn ruime keuze aan kleurmogelijkheden. Gota is een type terrasscherm, dat door zijn unieke stelmogelijkheden in vrijwel iedere situatie te plaatsen is. 

Het stelmechanisme van Gota gaat schuil achter een fraaie afwerking van druppelvormige afdekkappen, waardoor het zeer compact oogt. 

De montagesteunen zijn voorzien van een inhaaksysteem dat de montage van het scherm gemakkelijker maken. 

Bent u op zoek naar een stijlvol en kwalitatief terrasscherm, dan is Gota uw keuze. 

Tibelly ® acryldoeken

Bescherming

 

Wij mensen houden van de zon. Wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen openen we deuren en ramen en genieten volop van het buitenleven. De zon kan echter, wanneer we niet goed opletten, ook schade aanrichten. Zo nu en dan de schaduw opzoeken is daarom zeker geen overbodige luxe. Wil zeggen dat u binnen moet gaan zitten? Nee, natuurlijk niet. Een buitenzonwering can Tibbely acryldoek blokkeert namelijk, ongeacht de kleur, ten minste 90% van de schadelijke uv-straling. Naast bescherming tegen zonnestralen voorkomt Tibbely acryldoek ongewenste inkijk en verkleuring van (tuin)meubelen.

Bespaar

 

Waar mogelijk bezuinigen we maar al te graag. Het is daarom opmerkelijk dat weinig mensen weten dat een buitenzonwering ook bespaart op de energierekening. Wist u dat automatisch aangedreven buitenzonweringen met Tibelly acryldoek de warmte die binnen komt met 70% reduceert?

Dit betekent dat de energie slurpende airco en elektrische ventilatoren een standje lager, of zelfs uit kunnen. Minder kosten en bovendien een aangenamer en gezonder binnenklimaat.

 

Bezorgt sfeer

 

Het oog wil ook wat. Een buitenzonwering, het acryldoek in bijzonder, eist in open stand al snel de aandacht op. Het is de bepalende factor voor de sfeer van uw woning, terras en tuin. Tibelly biedt u 76 verschillende dessins van hoge kwaliteit. Gaat u voor stijlvol en rustig, of toch voor fris en speels? Er zijn vele combinaties mogelijk, die u allemaal in ons stalenboek kunt bekijken. Hier vindt u het Tibelly acryldoek dat bij u past

Tibelly ® doekkleurenoverzicht

Tibelly biedt u keuze uit 76 verschillende acryl doekdessins die zijn onderverdeeld in zes kleurgroepen. Hieronder vindt u per kleurgroep een impressie van de kleur(en) en dessins om u een inzicht te geven in de mogelijkheden. Dit alles om uw keuze te vereenvoudigen. 

Kenmerken Gota ®

Ruime keuze aan standaard kleuren

Doek volledig beschermd door cassette

Mooi druppelvormig design

Beschikbaar met en zonder volant

Beschikbaar met hand- of elektrische bediening 

Kleuren

Om de Gota geheel aan uw woning aan te passen hebt u een ruime keuze aan standaard kleuren. Alle andere RAL kleuren kunnen op wens worden geproduceerd tegen meerprijs. 

Maximale afmetingen

De Gota ® is geheel maatwerk en wordt op klantwens geproduceerd. Vrijwel iedere afmeting is mogelijk. De montage kan zowel aan de muur als aan het plafond uitgevoerd worden. Vanwege de drukbelasting zijn er maximale afmetingen vastgelegd vanuit de fabrikant. Groter dan onderstaande afmetingen worden niet geproduceerd. 

Certificeringen Gota ®

 

Zowel wij als de fabrikant hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Sinds 2000 worden alle zonweringen in samenwerking met T
ÜV-Nord getest. Buitenzonweringen welke aan een CE-normering voldoen zijn getest volgens verschillende DIN-normen. Deze normen bevatten een aantal testpunten welke tot 3 classificaties leiden, te weten: 

 

  • Levensduurklasse
  • Waterlastklasse
  • Winddrukklasse

Levensduurklasse volgens DIN EN 13561. Levensduurklasse geeft het aantal open en dicht bewegingen aan dat een buitenzonwering kan weerstaan, in het onderste overzicht is te zien welke levensduurklassen er zijn. 

 

 

Waterlastklasse volgens DIN EN 1933 3.000 7.000 Klasse 3 10.000 Waterlast is de waterhoeveelheid in liter/m² per uur die een buitenzonwering kan weerstaan. Dit wil zeggen, de hoeveelheid neerslag die een volledig geopend zonnescherm met een schuinte instelling van 14º (komt overeen met een hellingshoeveelheid van 25%) moet kunnen afvoeren. In het onderstaande overzicht is te zien welke waterlastklassen er zijn. 

Winddrukklasse volgens DIN EN 1932 Winddruk is de maximale hoeveelheid wind welke een geopend buitenzonweringproduct kan weerstaan. In het onderstaande overzicht is te zien welke winddrukklassen er zijn. 

Download
Terrasscherm-Gota.pdf
Adobe Acrobat document 645.9 KB