Rolluiken | rolluikenservice | Swalmen


Rolluiken van Alulux

Stelt u zich voor, u heeft de keuze het wooncomfort van uzelf en uw medebewoners in één klap te verbeteren. Zou u dat doen?

Alulux ontwikkelt en produceert ruim 50 jaar rolluiken van Duitse topkwaliteit. Dit weerhoudt hun er echter niet van iedere dag te blijven streven naar verbetering. Onderzoek en innovatie zijn het fundament onder hun producten, die met trots het label “made in Germany” dragen.

De jarenlange ervaring in engineering maakt Alulux vandaag de dag nog steeds de rolluikenspecialist bij uitstek. Met minder zijn ze niet tevreden. Een aluminium rolluik van Alulux kent vele eigenschappen waarmee u uw voordeel doet. Een rolluik van Alulux beveiligt uw bezit, biedt privacy en rust en isoleert uw woning.

Waarom kiezen voor rolluiken?

Een rolluik van Alulux beveiligt uw bezit, biedt privacy en rust en isoleert uw woning. Doe uzelf niet tekort, gun u en uw medebewoners een verhoogd wooncomfort. 

 

Met de rolluiken van Alulux profiteert u van vele voordelen;

 

 • voorkom nieuwsgierige blikken en inkijk van buitenaf. Vooral in de wintermaanden als het vroeg donker wordt kunnen nieuwsgierige blikken van voorbijgangers erg vervelend zijn. Door de rolluiken te sluiten zijn nieuwsgierige blikken verleden tijd.
 • beveilig uw bezit. Rolluiken zijn inbraakvertragend. 
 • rolluiken bieden privacy en rust. Ze zijn geluiddempend, weerbestendig, lichtregulerend en insectenwerend. 
 • uw huis isoleren. Rolluiken zijn energiebesparend, ze bieden bescherming tegen warmte en kou. 

Veiligheid

Wanneer u aan tien personen de vraag stelt waarvoor een rolluik dient, krijgt u vermoedelijk een eenduidig antwoord: beveiliging. Toeval, of toch niet? Veiligheid is één van de belangrijkste factoren in het dagelijks leven. U houdt vanzelfsprekend niet van ongewenste toeschouwers en al helemaal niet van mensen met kwade bedoelingen. Een Alulux rolluik bevordert in deze situaties uw veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de woninginbraken wordt gepleegd door zogenaamde ‘gelegenheidsinbrekers’. Dit zijn geen professionals, maar personen die incidenteel hun slag slaan bij een gemakkelijke prooi. Denk dan aan huizen die slechte, of zelfs geen, inbraakvertragende voorzieningen hebben. Huizen die wel inbraakvertragende voorzieningen hebben, waaronder rolluiken, worden al snel overgeslagen door de gelegenheidsinbreker. Dit omdat de drempel tot een succesvolle inbraak hier een stuk hoger ligt. Een inbraak is natuurlijk nooit uit te sluiten, maar waarom zou u het inbrekers gemakkelijk maken?

Privacy en rust

Privacy en rust, behoeften die in ieders leven een belangrijke rol spelen. Goed rusten is cruciaal voor uw functioneren en zelfs voor uw gezondheid. Privacy is iets waar iedereen recht op heeft. De gemene deler is overlast. Met een rolluik van Alulux heeft u controle over uw privacy en rustmomenten. Overlast van ongewenste gasten die bij u binnen kijken, een drukke verkeersweg naast uw woning, een stevige hagelbui of de irritante mug die altijd weer de weg naar uw slaapkamer vindt. Een volledig gesloten Alulux rolluik blokkeert de lichtinval, reduceert tot wel 10 decibel aan geluid, is bestand tegen extreme weersomstandigheden en is insectenwerend. Externe factoren zijn niet te beheersen, maar met een rolluik van Alulux wel te beïnvloeden in uw voordeel. Neem zelf het heft in handen om van uw woning een aangename plek te maken, waar u geniet van privacy en rust. 

Isolatie

Het is misschien de meest over het hoofd geziene functie van een rolluik, maar zeker geen overbodige. Een Alulux rolluik in gesloten stand isoleert de achterliggende ruimte(s) van de weersomstandigheden. Zowel in de zomer, als in de winter heeft dit een positief effect op uw binnenklimaat, onderhoudskosten en energierekening. In de zomer kan de energieslurpende airco een standje lager, in de winter blijft de warmte van de kachel binnen. Door het rolluikpantser te sluiten creëert u een luchtbuffer die het warmte- en koelteverlies vermindert tot wel 45%. Weersomstandigheden zoals hevige regenval, hagel en sneeuw worden geweerd door een rolluik. Het beschermt uw ruiten en hout-/schilderwerk tegen schade en erosie. Wanneer u verantwoord omgaat met het rolluik en de andere verwarmings- en verkoelingsmechanieken, zult u aan uw onderhoudskosten en energierekening zien dat een Alulux rolluik loont. 

 

Wist u dat u door het plaatsen van rolluiken aan uw woning minimaal 10% kunt besparen op uw energiekosten? 

Type kasten

De kast is waarschijnlijk het meest in het oog springende onderdeel van een rolluik. Afhankelijk van de bouwsituatie, de diepte van de nis of de stijl van uw woning, kiest u uit de verschillende vormen die Alulux biedt. De meest toegepaste vorm van een rolluikkast is schuin, maar ook een rechte of ronde kast behoort tot de mogelijkheden. De grootte van de kast is afhankelijk van de afmeting van het rolluik.

Geleiders en onderlijsten

Alulux werkt uitsluitend met hoogwaardig zelf geproduceerde geleiders en onderlijsten. Deze aluminium profielen zorgen ervoor dat het pantser recht hangt en goed opent en sluit. De geleiders van Alulux zijn ‘Silent Fin’ geleiders. Deze bevatten speciale borstels die licht- en luchtdoorlaat beperken. De lamellen zijn zodoende beschermd tegen beschadiging en maken minder geluid bij het openen en sluiten. Qua onderlijsten heeft u keuze uit verschillende opties. Het uiterlijk ervan is verschillend, de functie niet. Alulux onderlijsten laten het rolluik perfect aansluiten op de vensterbank.

Bediening

De technologische ontwikkeling staat alles behalve stil. Alulux rolluiken zijn naast de traditionele bandopwinder ook uit te rusten met hoogwaardige elektrische bedieningen. De elektrische bedieningsmogelijkheden variëren van een muurschakelaar of afstandsbediening, tot bediening met een tablet of smartphone via een automatiseringssysteem.

Wilt u uw rolluiken laten aansluiten bij de sfeer van uw huis?

De Alulux rolluiken zijn fraai van vorm en zijn verkrijgbaar in zeer veel kleuren. Alles wordt op maat gemaakt. U bent verzekerd van een sluitend samenspel met uw woning! Een combinatie van kastkleuren met lamelkleuren is mogelijk.

Silent Fin zijgeleiders van Alulux

silent fin zijgeleiders alulux

 

 

Om het gebruiksgemak te optimaliseren heeft Alulux de Silent Fin zijgeleiders ontwikkeld met speciale borstels:

 • beschermt lamellen tegen beschadiging
 • vermindert geluid bij het openen en sluiten
 • beperkt licht- en luchtdoorlaat via de geleiders
 • voorkomt 'klapperen' van het rolluik

Haal comfort in huis met onze Alulux rolluiken

Rolluiken worden op een uiterst eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier bediend, handbediend maar natuurlijk ook elektrisch. Een kwalitatief sterke motor van Somfy doet het zware werk. Kiest u voor elektrisch dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening.

 

Steeds meer klanten kiezen voor Solar rolluiken. Solar rolluiken zijn voorzien van een zonnepaneel dat in de rolluikenkast is geplaatst. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de  motor wordt opgeladen door daglicht. Het is niet noodzakelijk dat de zon schijnt. Veel mensen kijken ertegenop om een gat te moeten boren in de gevel. Dit is bij een solar rolluik niet van toepassing. Het rolluik wordt tegen de gevel gemonteerd en gebruiken maar. Door middel van de meegeleverde afstandsbediening kunt u het rolluik gemakkelijk openen of sluiten. 

Wist u dat solar rolluiken ook nog eens veel veiliger zijn dan handbediende of elektrische rolluiken? Bij brand of stroomuitval werken de solar rolluiken evengoed. 

 

Waarom kiezen voor aluminium rolluiken

Veruit het meest gekozen materiaal voor rolluiken is tegenwoordig PVC. Vroeger werden nog alle rolluiken gemaakt van hout, maar tegenwoordig worden houten rolluiken nog maar door enkele bedrijven gemaakt. Naast PVC en hout is er ook nog aluminium. De voordelen van dit lichte materiaal is dat ze de rolluiken veel gebruiksvriendelijker maken. Bovendien zijn aluminium rolluiken veiliger en vriendelijker voor je portemonnee.

 

 

 • Aluminium is van erg sterk metaal gemaakt. Zo kan een versterkte rolluik tegen meer stootjes. Hevige wind of hagel zorgen er soms voor dat gewone (PVC, hout) rolluiken schade vertonen.
 • Aluminium rolluiken hebben een betere isolatie. De isolatiewaarde van aluminium ligt hoger dan bij PVC.
 • Aluminium lamellen zijn zwaarder dan de alternatieven, dit maakt ze veel meer bestand tegen inbraak.
 • De strakke uitstraling doet het goed bij elk type woning, maar zeker bij modernere gebouwen.

Vragen rolluiken veel onderhoud?

Door je rolluiken regelmatig schoon te maken, blijven ze er niet alleen proper uitzien. Je beschermt ze zo ook tegen schade en eventuele defecten. Hoe frequent schoonmaken? Dat hangt af van de oriëntatie en omgeving van je woning. Ligt je huis aan een straatkant? Dan vangen je rolluiken daar makkelijker vuil en stof op tegenover die aan de andere gevels. Bijgevolg hebben je rolluiken sneller een poetsbeurt nodig. Rolluiken die veel regen opvangen, zijn dan weer gevoeliger voor schimmels.

 

Gemiddeld volstaat het om je rolluiken twee keer per jaar grondig schoon te maken. Worden ze snel heel vuil? Verwijder tussendoor gerust het ergste vuil gerust met een tuinslang. Vergeet daarbij ook niet om de rolluikgeleiders te poetsen. Zo blijven je rolluiken een optimale werking garanderen. De rolluiken van Alulux werken met borstels in plaats van rubbers in de geleider. Hierdoor blijft er minder vuil achter. De borstels kunt u afnemen met een doek.

Zijn rolluiken duur?

Omdat rolluiken een robuuste uitstraling hebben wordt er vaak gedacht dat het een duur product is. Rolluiken zijn de meest voordelige zonwering. Rolluiken zijn goedkoper dan screens, omdat het arbeidsproces van een rolluik minder intensief is. Benieuwd naar wat rolluiken kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. 

 

Uw oude rolluiken laten repareren?

Rolluiken die buitenhuis hangen kunnen naar verloop van tijd defecten gaan vertonen door ouderdom of ze raken beschadigd door weersinvloeden. Zelfs bij hoge kwaliteit rolluiken zoals onze Alulux rolluiken ontstaat er weleens schade door allerlei factoren. 

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • ouderdom
 • weersinvloeden
 • vandalisme
 • technisch defect

Voordat we aan de slag gaan met de rolluik reparatie, kijken we naar de oorzaak van het defect. Op basis hiervan adviseren we u over de mogelijkheden. Is het rolluik nieuw, dan kan de schade aan een technisch defect liggen en kunt u waarschijnlijk aanspraak maken bij het bedrijf dat de rolluiken bij u heeft geplaatst. Als de rolluiken door ons zijn geplaatst, krijgt u 2 jaar garantie. 

 

Zijn uw rolluiken door weersinvloeden of vandalisme beschadigd, dan is reparatie meestal de juiste keuze. Hangen uw rolluiken al langer dan 10 jaar en zijn ze verouderd? Dan adviseren wij meestal om de rolluiken te vervangen. 

 

Is uw rolluikenband versleten of kapot gegaan? Dan kunnen wij nieuwe rolluikenband komen plaatsen. Zijn de oude bandopwinders ook aan vervanging toe dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Alulux CD 942

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Alulux CD 942 Solar

 

 

 

 

 


Download
Klantenbrochure Alulux
Klantenbrochure cb-alulux-rolluiken-2021
Adobe Acrobat document 3.1 MB