Wie is Singa Swalmen?

Een kleinschalig familiebedrijf uit Swalmen, gespecialiseerd in de opbouw van aluminium terrasoverkappingen, glazen schuifdeuren, zonweringen en rolluiken

 

Ik ben Leon Brauer, de eigenaar van Singa Swalmen. Samen met mijn vrouw Jenny run ik ons kleinschalig bedrijf. Gestart ben ik mijn carrière in de isolatiebranche. Hierin heb bijna 10 jaar gewerkt. Toen ik mijn vrouw leerde kennen zat haar familie al jaren succesvol in de terrasoverkappingen branche. Langzamerhand ben ik me steeds meer gaan verdiepen in dit thema. Omdat ik altijd al de wens had om zelfstandig te zijn, en na alle pro's en contra's af te hebben gewogen, heb ik de stap gewaagd om in 2014 voor mezelf te beginnen met het plaatsen van terrasoverkappingen.

Door het intensieve contact en steun van mijn schoonfamilie heb ik ons assortiment al gauw uitgebreid met het plaatsen van glazen schuifwanden en zonweringen. 

Mijn vrouw heeft tot 2021 nog gewerkt als teamleider in een apotheek. Daarnaast heeft ze de gehele boekhouding voor ons bedrijf gedaan. Eind 2021 heeft ze haar vaste baan opgezegd om volledig voor ons bedrijf werkzaam te gaan zijn. Jenny is boekhouder, secretaresse, klantenadviseur en HRM manager in één. Mede door haar passie voor het kantoorwerk kan ik mij volledig concentreren op de werkzaamheden buiten huis. 

 

Meedenken en adviseren van de klant staat bij Singa Swalmen centraal

Team Singa


Andy werkt als monteur en vormt samen met mij het vaste montageteam. Door de kleinschaligheid van het bedrijf zijn de lijnen kort en is er veel ruimte om mijn knowhow aan "de volgende generatie" door te geven. Andy en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en werken dag in dag uit met veel plezier. 

Chrit is de opa van mijn vrouw en werkt in de buitendienst Eifel. Chrit heeft jarenlang zelf een succesvol terrasoverkappingen bedrijf gerund in Swalmen. Chrit heeft enkele jaren geleden zijn bedrijf verkocht en is verhuisd naar de Eifel om van z'n pensioen te genieten. Dit was niet van lange duur. Tijdens een gezellige avond werd het idee geboren om ons werkgebied uit te breiden naar de Eifel. Chrit verzorgt voor ons de inmeetservice in de Eifel en helpt ook mee bij de klant het project af te ronden. En zo sluit de cirkel zich. Waar het jaren geleden begon met eens meekijken bij Chrit hoe het bouwen van terrasoverkappingen in z'n werk gaat, is hij nu bij mij in dienst en staat soms met een open mond te kijken wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van terrasoverkappingen. 

Onze linkpartners: