Screens voor in de overkapping of voor aan huis in Swalmen

SolidScreen

Verticale zonwering in uw terrasoverkapping of aan uw woning

Screens, een vorm van buitenzonwering die de laatste jaren zéér aan populariteit heeft gewonnen. Raar is dit zeker niet, verticale zonwering wordt namelijk parallel aan de gevel gemonteerd en sluit op eenzelfde manier. Hierdoor is er geen sprake van een zonwering die loskomt van de gevel en neemt dus geen kostbare ruimte in beslag. De SolidScreen heeft meerdere varianten, waardoor er een lijn is ontstaan.

 

De SolidScreen leent haar naam en typeert zich door het ritsgeleide doek. Hierdoor is de SolidScreen in dichte stand volledig afgesloten. In combinatie met de verticale plaatsing dekt de SolidScreen het volledige glasoppervlak af. Hierdoor wordt hinderlijk licht, maar ook warmte, effectief geweerd. Zo bespaart u al snel tot zo´n 30% aan energie, is het positief getest op windbestendigheid tot 145 km/h (von Karman Institute) en is de screen insectenwerend. Misschien nog wel het meest bijzondere aan dit alles is dat u van al deze voordelen kunt genieten, zonder het zicht naar buiten te verliezen. Door de speciale weving van Tibelly screendoek behoudt u namelijk het zicht naar buiten, maar kan er niet naar binnen worden gekeken.

Screens, een vorm van buitenzonwering die de laatste jaren zéér aan populariteit heeft gewonnen. Raar is dit zeker niet, verticale zonwering wordt namelijk parallel aan de gevel gemonteerd en sluit op eenzelfde manier. Hierdoor is er geen sprake van een zonwering die loskomt van de gevel en neemt dus geen kostbare ruimte in beslag. De SolidScreen heeft meerdere varianten, waardoor er een lijn is ontstaan.

 

De SolidScreen-lijn leent zich, naast plaatsing aan de gevel, ook uitstekend voor montage aan een terrasoverkapping of vrijstaande zonwering. Heeft u al een terrasoverkapping en wenst u bijvoorbeeld een verticaal scherm dat de laagstaande zon weert? Dan is de SolidScreen hier uitermate geschikt voor. Een functie die hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is dat de SolidScreen in gesloten stand ook dient als windscherm. 

Tibelly screendoeken

De traditionele screendoekcollectie Tibelly Sergé wordt geweven van glasvezeldraden en polyestergarens, waardoor het doek een enigszins open structuur heeft. Dankzij de speciale PVC coating hebben de uiterst sterke garens een zeer lange levensduur. De Tibelly Sergé doekcollectie omvat 40 kleuren en designs, waarmee een perfecte combinatie gemaakt kan worden met de kastkleur of de kozijnkleur. 

 

Naast de Sergé biedt Tibelly ook de ecole 1% screendoek aan. Dit doek heeft een minder open structuur en beschermt daardoor nog beter tegen hinderlijk zonlicht.

 

Voor ruimtes waar met werkt met beeldschermen of digiborden, zoals op scholen of  kantoren, heeft Tibelly het ecole 1% screendoek ontwikkeld. Dit type doek laat tot 84% minder direct zonlicht binnen dan het Sergé doek, zodat u goed beeld blijft behouden op uw beeldscherm. Tibelly ecole 1% vormt een duurzame en praktische combinatie met de ritsgeleidende SolidScreen verticale zonwering.

 

U hebt de keuze uit diverse doekkleuren

Kan ik kiezen welke kastvorm ik wil?

Ja, bij de SolidScreen is het mogelijk uit verschillende kastvormen te kiezen zonder meerprijs. 

 

U hebt de keuze uit:

 • afgeschuind met lip
 • afgeschuind
 • vierkant met lip
 • vierkant
 • afgerond

In welke kleuren kan de kast en geleiders geleverd worden?

De kast en geleiders zijn leverbaar in 5 standaard kleuren.

 

 • zuiver wit
 • crèmewit 
 • antracietgrijs/ antracietgrijs structuur
 • gitzwart structuur
 • technisch zilver

Alle andere RAL kleuren op aanvraag.

SolidScreen elektrische bediening of solar bediening

Het SolidScreen is leverbaar met twee soorten bediening. Bij de elektrisch bediende variant wordt het screen aangedreven door de Somfy LT12 motor. De Somfy LT12 motor is een bedrade motor die in combinatie met een Somfy besturingssysteem wordt gebruikt om raambekleding te bedienen. De LT 12 motor is geschikt om raambekleding zoals screens, met een gewicht tot 12 kilo te tillen. Standaard wordt het SolidScreen geleverd met een opbouwschakelaar. U kunt de SolidScreen uitbreiden met o.a. een Somfy Situo io handzender of de Somfy Smoove origin io wandzender. 

 

Bij de solar variant wordt het screen aangedreven door de Somfy Solar io motor. De Somfy Solar io motor is een specifieke motor voor screens, volants of uitvalschermen, gevoed via een zonnepaneel en een bijbehorende batterij. Het is een duurzame oplossing die werkt op zonlicht en geen netstroom nodig heeft. Bij de solar variant hebt u de keuze tussen een Somfy Smoove origin io wandzender of een Somfy Situo io handzender.

 

Bent u op zoek naar een handbediend screen, dan kunnen wij u het Excellent screen aanbieden. Dit instapmodel voor een handbediende verticale zonwering heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding. 

 

 

 

Wat zijn de maximale afmetingen van de SolidScreen?

Alle kenmerken van de SolidScreen op een rij:

 • warmte en lichtwerend
 • blijvend zicht naar buiten
 • bespaar tot ± 30 % aan energie
 • windvast tot 145 km/h
 • vele kastvarianten
 • Tüv gecertificeerd
 • keuze uit 5 modellen
 • keuze uit diverse doekkleuren 

Uit welke modellen bestaat de SolidScreen lijn?

De SolidScreen lijn bestaat uit 5 modellen;

 

 • SolidScreen standaard
 • SolidScreen XS
 • SolidScreen XL
 • SolidScreen niche
 • SolidScreen niche XS

 

De SolidScreen Standaard is als basis van de gehele SolidScreen-lijn het product waaraan de andere ritsgeleide screens hun bestaansrecht hebben te danken. Het is de oplossing voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige verticale zonwering.

 

De SolidScreen XS wordt gekenmerkt door zijn extra smalle zijgeleiders van 35 mm. Esthetisch verantwoord en eenvoudig in montage, zonder afbreuk te doen aan de vele voordelen van de SolidScreen. Ook bij de XS is de keuze aan opties groot.

 

De SolidScreen XL kenmerkt zich, zoals de naam doet vermoeden, door de afmetingen waarin deze zonwering beschikbaar is. Door de bijzondere samenstelling van verstevigde materialen is het mogelijk de SolidScreen XL tot wel 6 meter breed of hoog uit te voeren.

 

De SolidScreen Niche en Niche XS onderscheiden zich door de manier van montage. Wanneer er bij nieuwbouw gedacht wordt aan zonwering, zijn de Niche en Niche XS ideaal te plaatsen. Maar ook als uw woning eenmaal staat is het mogelijk de screens te plaatsen. De kast van de screen wordt in de nis of spouw geïntegreerd, waardoor de kast niet meer zichtbaar is aan de buitenzijde. Zo behoudt de gevel een strakke uitstraling, ongeacht of de screen geopend of gesloten is.

Tüv Nord gecertificeerd

We hechten veel waarde aan kwaliteit. Sinds 2000 worden alle zonweringproducten, die allen voldoen aan de CE-normering, uitgebreid getest door het TÜV Nord. Dit gebeurt volgens de norm DIN EN 13561 en DIN EN 1932. SolidScreens worden getest op twee punten: Levensduurklasse en winddrukklasse, die op een schaal van 0 tot 3 en 0 tot 4 beoordeeld worden. Uit de test is gebleken dat de SolidScreen in beide gevallen voldoet aan de hoogst mogelijke klasse, namelijk 3 (levensduur) en 4 (winddruk)

Download
Klantbrochure SolidScreen standaard.pdf
Adobe Acrobat document 564.6 KB