· 

Uw terrasoverkapping winterklaar maken

Uw terrasoverkapping winterklaar maken

We hebben de mooie dagen achter ons gelaten en gaan met grote passen richting winter. Hoewel het nu eerder donker wordt en de dagen steeds korter worden heeft de wintertijd toch ook z'n charme. Ga goed voorbereid de winter in door uw terrasoverkapping winterklaar te maken.

 

1. Veeg de blaadjes van het dak, zo voorkomt u verstoppingen. 

2. Inspecteer of de regengoot vrij is zodat het regenwater ongehinderd weg kan stromen. De dakgoot kan makkelijk verstopt raken en daarom adviseren wij de dakgoot vaker per jaar te controleren. 

3. Leg alle kussens en accessoires op een droge plaats, zo voorkomt u dat ze vochtig worden en blijven ze langer mooi. 

4. Spoel de overkapping af met zuiver water voordat u gaat poetsen. Hardnekkig vuil kan worden aangepakt met een zachte reiniger. gebruik nooit chloor, thinner, wasbenzine of spiritus. Deze middelen kunnen de coating of laklaag behoorlijk aantasten. Om te voorkomen dat u krassen maakt in uw coating, kunt u het beste gebruik maken van een zachte doek. Gebruik geen harde borstels, schrobbers of schuursponzen. Wilt u het vuil wegspoelen met een hoge drukreiniger? Doe dat maar beter niet. De kracht van de hogedrukspuit zorgt er eveneens voor dat de buitenste laag van het materiaal beschadigd raakt.  

5. Reinig uw dakbeschot. Ons advies reinig het dakbeschot minimaal 1 x per jaar. Naar behoefte kan dit uiteraard vaker gedaan worden. Reinig het dakbeschot met water en een pH-neutrale reiniger zonder oplosmiddelen. Bij het gebruik van harde reinigingsmiddelen zoals reinigingsborstels of schrobbers heeft u sneller kans op krassen. Bij polycarbonaat dakbeschot is het van belang de platen aan de lucht te laten drogen. Veeg ze niet droog, dit is om krassen te voorkomen. 

6. Maak de rails van de schuifdeuren of pui grondig schoon. Zorg ervoor dat alle vuil uit de rails is verwijderd. Dit gaat gemakkelijk met stromend water uit bijvoorbeeld een tuinslang.

7. Geef het aluminium een onderhoudsbeurt. Hiervoor zijn speciale reinigers te koop. Wij adviseren ons aluminium onderhoudsset. Met dit set zorgt u ervoor dat uw terrasoverkapping goed beschermt is tegen de weersinvloeden. Ook zorgt u ervoor dat de kleur minder snel verbleekt, en kunt u kleine krasjes en doffe plekken wegwerken. Bestel hier het aluminium onderhoudsset. Ons onderhoudsset biedt optimaal onderhoud en behoedzame reiniging voor gecoate en gemoffelde aluminium elementen. 

8. De schuifdeuren reinigen gaat op dezelfde manier als u uw ramen thuis reinigt. 

 

 

Reinigen van uw zonnescherm

Gaat u zelf uw zonnescherm schoonmaken, dan is het goed om de juiste schoonmaakmiddelen en attributen daarvoor in huis te hebben. Voor het schoonmaken heeft u niet veel bijzondere schoonmaakartikelen nodig. Wat u sowieso nodig hebt is een (keuken)trap, een emmer met warm water een schrobber (telescopisch), spons en een reinigingsdoek. Met warm water en een schrobber komt u al een heel eind. Toch kan het zijn dat er hardnekkig vuil of groene aanslag op het doek zit. Om dit te verwijderen kunt u gebruik maken van HG Zonnescherm reiniger of schoonmaakazijn. Deze twee schoonmaakmiddelen werken goed om hardnekkig vuil of groene aanslag van het doek te verwijderen. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen. deze kunnen behoorlijke schade aan uw doek veroorzaken. Wilt u zeker weten dat of het schoonmaakmiddel niet te agressief is voor het zonnescherm? Test dan een klein beetje uit op een onopvallend stukje van het doek. Heb je schimmelvlekken of ander hardnekkig vuil? Deze zijn bijna niet zelf te reinigen. Deze klus kunt u beter uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. 

Uw zonnescherm beschermen tegen vorst

Wij raden aan om uw zonnescherm 's nachts te sluiten zodat het doek veilig is opgeborgen in de cassette en niet wordt blootgesteld aan barre weersomstandigheden. Bent u toch een keer vergeten het doek te sluiten en het doek is nat? Laat het doek dan altijd volledig drogen voordat u het doek weer oprolt. Een nat doek oprollen kan namelijk schimmelvorming veroorzaken. 

Wij adviseren het zonnescherm de gehele winterperiode gesloten te houden.