· 

Rolluiken besparen energiekosten

Rolluiken besparen energiekosten

Omdat niemand weet wat de energiekosten in de toekomst gaan doen is het goed om na te denken over manieren hoe u gemakkelijk u huis beter kunt isoleren. Elke manier om energie en daarmee geld te sparen zijn welkom. Heeft u al eens nagedacht over het plaatsen van rolluiken? Er zijn veel verschillende manieren hoe u uw huis kunt isoleren, maar er zijn wellicht nog manieren waaraan u nog niet hebt gedacht of die u niet eerder hebt gehoord. Het plaatsen van rolluiken is een makkelijke manier om energiekosten te besparen. Maar dat niet alleen, wist u dat rolluiken ook inbraak vertragend zijn. Tevens bieden ze in de zomer extra schaduw waardoor uw woning minder snel warm wordt. 

 

Dat rolluiken isolerend werken is bij veel mensen niet bekend. Een goed rolluik is voorzien van isolerend materiaal in de lamellen. Het isolatiemateriaal brengt stevigheid aan de lamel. Deze versteviging zorgt ervoor dat de lamel niet ingedeukt wordt. En dat komt de levensduur van het rolluik ten goede. 

Extra isolerende werking door rolluiken

In de zomer kan de energie slurpende airco een standje lager, in de winter blijft de warmte van de kachel binnen. Door het rolluikpantser te sluiten creëert u een luchtbuffer die het warmte- en koelteverlies vermindert tot wel 45%. 

 

 

Weersomstandigheden zoals hevige regenval, hagel en sneeuw worden geweerd door een rolluik. Het beschermt uw ruiten en hout-/schilderwerk tegen schade en erosie. Wanneer u verantwoord omgaat met het rolluik en de andere verwarmings- en verkoelingsmechanieken, zult u aan uw onderhoudskosten en energierekening zien dat een rolluik loont.

Verdere voordelen van rolluiken

Naast de isolerende eigenschappen van onze Alulux rolluiken, bieden deze nog meer voordelen. Onze rolluiken zijn;

  • geluiddempend
  • weerbestendig
  • lichtregulerend
  • inkijkwerend
  • insectenwerend

Zijn rolluiken duur?

Omdat rolluiken een robuuste uitstraling hebben wordt er vaak gedacht dat het een duur product is. Rolluiken zijn de meest voordelige zonwering. Rolluiken zijn goedkoper dan screens, omdat het arbeidsproces van een rolluik minder intensief is. Benieuwd naar wat rolluiken kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.