Lamellenoverkappingen in Swalmen

Wat is het verschil tussen een terrasoverkapping en een lamellenoverkapping ?

Waar u bij een vaste overkapping vastzit aan een gesloten dak, kunt u bij een lamellenoverkapping het dak openzetten. De lamellen zijn gemaakt van aluminium en kunnen maximaal 125 º  open draaien. Hiermee creëert u onder de lamellenoverkapping zoveel licht of schaduw als gewenst. De lamellenoverkapping is waterwerend én uiterst duurzaam. Door de lamellen minimaal open te draaien verdwijnt de warmte onder de overkapping. Een lamellendak is een terrasoverkapping en een zonnescherm in één. Aluminium terrasoverkappingen hebben altijd een schuin dak. Het dak van een lamellenoverkapping is recht. Het dak van de overkapping bestaat uit verschillende aan elkaar gekoppelde lamellen. 

 

De kantelbare lamellen worden met afstandsbediening bestuurd. Op die manier bepaalt u zelf hoeveel licht of schaduw er onder uw overkapping valt. Onze lamellendaken zijn uitgerust met geïntegreerde afvoergoten om het regenwater af te voeren. 

Een lamellenoverkapping geeft het ultieme vakantiegevoel in uw eigen tuin

Indien u kiest voor een lamellenoverkapping bent u ervan verzekerd dat u nog meer kunt genieten van uw tuin zonder afhankelijk te zijn van de weersinvloeden. Dankzij een lamellenoverkapping bepaalt u zelf hoeveel zonlicht er in de overkapping komt. Een lamellenoverkapping tilt u buitengevoel naar een hoger niveau: daarbij combineert het elegantie met gebruiksgemak en bescherming. 

Voor- en nadelen van een lamellenoverkapping

Dankzij de elegante uitstraling van een lamellenoverkapping maakt u van uw tuin een echt pareltje. Dankzij het minimalistische ontwerp past het design van de overkapping in vrijwel iedere tuin en woningstijl. Indien u steeds maximaal wilt genieten van het buitenleven dan is een lamellenoverkapping een uitstekend alternatief. Door de eenvoudige montage komen er bovendien geen dure verbouwingen aan de pas. 

 

Bij alle voordelen, zijn er ook nadelen. Hieronder zetten we belangrijkste voor- en nadelen op een rij:

Voordelen Nadelen
   
✓ door de roterende lamellen kunt u zelf bepalen hoeveel licht er in de overkapping valt x ondanks het kunnen openen van de lamellen zal er altijd lichtverlies zijn (schaduwplekken) 
✓ tegelijkertijd in de schaduw zitten en in de blauwe lucht kijken x lamellenoverkappingen zijn doorgaans duurder dan conventionele overkappingen 
✓ uit te breiden met accessoires   
✓ bij gesloten lamellen ontsnapt de warmte in de avond minder snel  
✓ snelle montage   

Zijn lamellendaken vergunningsvrij?

Een lamellendak wordt gezien als tuinmeubilair en is vergunningsvrij wanneer deze voldoet aan een maximale hoogte van 2.5 meter*. Wanneer het lamellendak hoger is dan 2.5 meter heeft u een vergunning nodig. Met een lamellendak van Singa Swalmen hoeft u hier geen zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat alle op maat gemaakte lamellendaken vergunningsvrij zijn.

 

* bij twijfel kunt u onderstaande vergunningscheck doen. U wordt doorgestuurd naar de pagina van Omgevingsloket online.