· 

Overstroming van de terrasoverkapping tijdens hevige regenval

Overstroming van de terrasoverkapping tijdens hevige regenval

Als er plotseling veel regen valt bijvoorbeeld tijdens een hevige regenbui, kan de riool het water niet snel genoeg afvoeren. Als de regenwater aansluiting van uw terrasoverkapping is aangesloten op het riool, stijgt de water in de regenpijp en laat de goot van uw terrasoverkapping vol lopen.

Ik hoor u denken, geen probleem dan stroomt het aan de voorkant van de goot over en is er niets aan de hand.

 

Het tegendeel is het geval. Omdat de regengoot aan de binnenzijde van de terrasoverkapping lager ligt, stroomt het water juist aan de binnenzijde naar binnen. We hebben het dan niet over enkele druppels, maar over liters!

Dit kan schade veroorzaken aan meubels, of elektro apparatuur die in uw overkapping staan. 

 

Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw regengoot gaat overstromen?

Controleer minstens 3-4 x per jaar of de regengoot en het bladzeef geheel schoon zijn zodat het regenwater zo snel mogelijk afgevoerd kan worden. Helaas geeft dit geen garantie dat de goot niet overstroomt. 

 

Als u bezig bent met de planning van een terrasoverkapping houdt hiermee dan rekening. Wij adviseren onze klanten altijd dat de hemelwaterafvoer afgevoerd wordt in een regenton of een grindbak die u in de tuin graaft. Op die manier hebt u de minste kans op overstromingen.

 

Hoe zit het met de kwaliteit van de overkapping na een overstroming?

Het overstromen van de goot kan er beangstigend uitzien. Echter doet dit geen afbreuk aan de kwaliteit van uw terrasoverkapping. Het vocht dat in de aluminium profielen is gekomen verdampt na een tijd vanzelf. Wel kunt u in de volgende dagen/weken meer last hebben van condens in de overkapping. 

Blijf de overkapping dagelijks ventileren zodat de kans op condens zo gering mogelijk is. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0